Stiri

Peste două milioane de ambalaje SGR, returnate în ianuarie

2
min
10/4/2024

Peste două milioane de ambalaje au fost returnate de consumatori, în luna ianuarie, prin intermediul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR).

Prin comparaţie, producătorii şi importatorii de băuturi au pus pe piaţă în jur de 45 de milioane de ambalaje cu marca SGR în decembrie, şi 180 de milioane de ambalaje în ianuarie.

„La mai puțin de trei luni de la inaugurare, SGR este încă la un nivel incipient, însă cifrele raportate se încadrează în estimările inițiale și suntem optimiști că obiectivele primului an pot fi îndeplinite. În următoarea perioadă vom vedea din ce în ce mai multe ambalaje SGR pe rafturile magazinelor, până când toate produsele cu ambalaj fără garanție vor fi înlocuite”, a spus Ministrul Mediului, Mircea Fechet, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei pe care o reprezintă.

„De asemenea, continuă în ritm alert atât dezvoltarea centrelor regionale, cât și campania de sprijinire a comercianților pentru semnarea contractelor și conformarea cu obligațiile legale”, a adăugat el.

Recordul de ambalaje SGR colectate într-o singură zi îl deține Municipiul București, cu peste 1.000 de saci colectați.

Foto: Ministerul Mediului/Facebook