Stiri

Se preconizează o creștere în 2022 a cererii în Europa pentru cutiile din carton ondulat

3
min
2/5/2022

Se așteaptă ca piața europeană a ambalajelor ondulate din carton să înregistreze CAGR pozitiv de aproximativ 1,9% în perioada 2019-2023.

Tendințe cheie:
• Creșterea diferitelor industrii, cum ar fi cea a produselor alimentare, băuturilor, produselor agricole și alimentelor proaspete, aparatelor de consum, textilelor, produselor chimice și produselor conexe vor spori accesul utilizatorilor finali către producătorii de ambalaje ondulate.
• Creșterea cererii de ambalare a produsulor va spori creșterea pieței ambalajelor ondulate în Europa.
• Creșterea utilizării ambalajelor ondulate ușoare va influența, de asemenea, viitorul industriei europene a ambalajelor ondulate.

Creșterea comerțului electronic prin creșterea cumpărăturilor pe internet, stimulată de utilizarea în creștere a smartphone-urilor, precum și de creșterea proporției consumatorilor cu experiență în tehnologie, are un efect pozitiv asupra cererii. Se așteaptă ca tendința utilizării materialelor mai ușoare să persiste pe piața ambalajelor. Industria va continua să investească pentru a satisface creșterea comenzilor online și a avalanșei de livrări.

Creșterea costului materiilor prime, cum ar fi hârtia și căptușeala Kraft, va acționa ca un catalizator pentru creșterea industriei ambalajelor ondulate în Europa. Din cauza lipsei de hârtie Kraft, va exista o substituție sporită pentru materialele reciclate. B-Flute, BC-Flute și C Flute ar facilita creșterea transporturilor până în 2022.

Analiștii de la Ken Research în urma ultimei publicații lansate „Perspectiva pieței ambalajelor ondulate în Europa până în 2022 - după tipul cutiei (tăiată, cutie telescopică completă, cutie telescopică parțială, tavă ondulată), după utilizatorul final (produse alimentare, convertoare de carton ondulat, produse agricole și alimente proaspete, băuturi și altele), consideră că promovarea unor reglementări mai clare și ușor de respectat, achiziționarea de echipamente tehnologice automate și cu tehnologie inovativă testată, dar și în urma investițiilor sporite de către companii pentru satisfacerea cererii de hârtie Kraft, vor ajuta piața ambalajelor ondulate."

Se așteaptă ca utilizarea cartonului ondulat pentru pachetele promoționale, POP-urilor, dozatoarelor și apariția industriilor de comerț electronic să aibă un impact pozitiv asupra veniturilor totale ale pieței de ambalaje ondulate.