Stiri

Săptămânal sunt eliminate 3,6 miliarde de deșeuri de plastic în UK în perioada pandemiei

3
min
17/9/2020

Doar 35% din deșeurile de plastic care au fost înregistrate în studiu au fost reciclabile.

Cantitatea de deșeuri menajere a crescut mult în Marea Britanie în perioada din pandemie în care oamenii au fost blocați în case. Potrivit studiului Everyday Plastic Survey, care a inclus date de la 483 de persoane despre deșeurile lor din plastic, gospodăriile din Marea Britanie au folosit în medie 128 de unități de deșeuri de plastic într-o săptămână, față de 99 de deșeuri de plastic săptămânal înainte de criza sanitară.

Studiul făcut pe parcursul a trei luni a dezvăluit că majoritatea deșeurilor de plastic, adică 68%, provine din produse alimentare și băuturi, iar două treimi din acesta, respectiv 65%, era plastic moale care este rar reciclat în Marea Britanie. Doar 35% din deșeurile de plastic care au fost înregistrate în studiu au fost reciclabile. Cantitatea de deșeuri de plastic rezultată diferă foarte mult de la gospodărie la gospodărie: de la cea mai mică colectare de numai 17 bucăți, până la 734 de unități de deșeuri pe săptămână.

Pe baza creșterii acestor cifre și a numărului mediu de 128 de bucăți s-a calculat că în fiecare săptămână, în Marea Britanie, sunt eliminate 3,6 miliarde de deșeuri de plastic. Daniel Webb, care a lansat acest sondaj Everyday Plastic pentru a evidenția problema deșeurilor de plastic, a spus încă de la început că odată cu creșterea livrărilor de produse în timpul blocării în case, va crește masiv și cantitatea de deșeuri de plastic și de ambalaje. „Rezultatul Everyday Plastic Survey susține ipoteza că deșeurile menajere de plastic au crescut în condiții de blocare, în special ambalajele de fructe și legume, ambalaje pentru gustări, pungi și cutii pentru colete. ”, a declarat Webb. “Studiul Everyday Plastic Survey a fost conceput pentru a ne urmări rapid conștientizarea și înțelegerea, ceea ce sperăm că va duce la alegeri mai responsabile ale consumatorilor. Credem că acest lucru încurajează sau obligă întreprinderile și guvernele să își îmbunătățească practica și politica”, a mai menționat acesta.