Stiri

Ciucă: "România este mai aproape de materializarea obiectivelor propuse prin PNRR în materie de energie verde"

5
min
18/8/2022

Comisia Europeană a aprobat o scheme de ajutoare de stat în valoare de 149 de milioane euro pentru sprijinirea producţiei de hidrogen din surse regenerabile.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că România este mai aproape de materializarea obiectivelor propuse prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în materie de energie verde, ca urmare a aprobării de către Comisia Europeană a unei scheme de ajutoare de stat în valoare de 149 de milioane euro pentru sprijinirea producţiei de hidrogen din surse regenerabile, relatează News.ro.

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei

"Am încredere în capacitatea noastră de a absorbi aceste fonduri, prin proiecte care ne vor ajuta să reducem dependenţa de combustibili fosili şi să dezvoltăm în ţară producţia de hidrogen din surse regenerabile", a adăugat şeful Executivului.

"România este mai aproape de materializarea obiectivelor pe care ni le-am propus prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în materie de energie verde, ca urmare a aprobării de către Comisia Europeană a unei scheme de ajutoare de stat în valoare de 149 de milioane euro pentru sprijinirea producţiei de hidrogen din surse regenerabile. 

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

Salut decizia de astăzi a Comisiei Europene şi am încredere în capacitatea noastră de a absorbi aceste fonduri, prin proiecte care ne vor ajuta să reducem dependenţa de combustibili fosili şi să dezvoltăm în ţară producţia de hidrogen din surse regenerabile.

Diversificarea surselor de energie este o prioritate, mai ales în contextul actual, iar orientarea către surse alternative este firească, din grijă faţă de mediu şi faţă de generaţiile viitoare", a declarat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări de astăzi pe pagina de Facebook a Guvernului României.

Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciucă