Stiri

Sălaj: Două transporturi de material lemnos fără documente legale, confiscate de poliţişti

2
min
13/1/2023

Conducătorii celor două autoutilitare au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 20.000 de lei.

Două transporturi ilegale de lemn, însumând peste şase metri cubi, au fost confiscate joi de poliţiştii din Sălaj, şoferii mijloacelor de transport fiind sancţionaţi cu cu amenzi în valoare totală de 20.000 de lei.

Lemnul, returnat la ocolul silvic

"Joi, 12 Ianuarie a.c., la ora 04.00, pe drumul judeţean 191 D, în localitatea sălăjeană Tusa, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol - Serviciul de Ordine Publică împreună cu poliţiştii Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Crasna au oprit pentru control două autoutilitare, una condusă de un bărbat de 45 de ani, din comuna Ciucea, judeţul Cluj, care transporta 3,2 metri cubi de material lemnos, din speciile fag şi carpen şi o altă autoutilitară, condusă de un bărbat de 44 de ani, din comuna Sâg, judeţul Sălaj, care transporta 3,3 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fără a deţine avize de însoţire sau documente de provenienţa a materialului lemnos", se arată, joi, într-o informare de presă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Puteți citi și: E un început: o autoutilitară și două căruțe, confiscate în 2022 în județul Brăila după ce au abandonat deșeuri ilegal

Potrivit sursei citate, conducătorii celor două autoutilitare au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 20.000 de lei.

Totodată, cei 6,5 metri cubi de material lemnos, în valoare de 900 de lei, au fost confiscaţi şi predaţi în custodia Ocolului Silvic Stejarul Zalău.

Sursa foto: PxHere