Stiri

Romsilva va înfiinţa alte 60 de hectare de perdele forestiere în judeţele Călăraşi şi Brăila

4
min
15/12/2022

Pentru înfiinţarea acestor perdele forestiere vor fi plantaţi circa 300.000 de puieţi forestieri.

Alte 60 de hectare de perdele forestiere de protecţie vor fi înfiinţate în judeţele Călăraşi şi Brăila, în cursul campaniei de împăduriri de toamnă din 2022, informează Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva, într-un comunicat.

Cele 60 de hectare de perdele forestiere de protecţie a căilor de comunicaţii au o lungime de circa 20 de kilometri, iar din acestea 22 de hectare vor fi plantate în proximitatea autostrăzii A2, încă opt hectare în apropierea drumului naţional DN 3 şi alte 30 de hectare perdele forestiere pentru protejarea drumului naţional DN 2B.

Perdelele forestiere înființate de Romsilva: 77 km

Potrivit sursei citate, pentru înfiinţarea acestor perdele forestiere vor fi plantaţi circa 300.000 de puieţi forestieri.

Datele oficiale arată că, în ultimii opt ani, Romsilva a înfiinţat 233 hectare perdele forestiere de protecţie a căilor de comunicaţii, cu o lungime totală de circa 77 de kilometri.

Programul actual de înfiinţare a perdelelor forestiere prevede 36 de obiective de investiţii, cu o suprafaţă totală de 712,42 hectare, pentru protecţia autostrăzilor şi drumurilor naţionale din judeţele: Arad, Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Vrancea.

RNP - Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Sursa foto: Wikimedia Commons