Stiri

Romsilva: Suprafaţa de fond forestier înscrisă în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a crescut la 162.593 hectare

5
min
30/8/2022

Romsilva a întocmit şi a depus documentaţiile pentru alte 141.221 hectare fond forestier, pentru a fi înscrise în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară.

Suprafaţa de fond forestier proprietatea publică a statului înscrisă în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a crescut la 162.593 hectare, anunţă Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, potrivit News.ro.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

"Suprafaţa de fond forestier proprietatea publică a statului înscrisă în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a crescut la 162.593 hectare, 45.556 hectare din acestea fiind înscrise de Agenţia Naţională de cadastru şi Publicitate Imobiliară, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, iar restul suprafeţelor de către Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, conform procedurilor prevăzute de Codul Silvic, la articolul 12", anunţă Romsilva.

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru

De asemenea, Romsilva a întocmit şi a depus documentaţiile pentru alte 141.221 hectare fond forestier, pentru a fi înscrise în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară, iar specialiştii regiei lucrează la elaborarea documentaţiei tehnice pentru alte 2,8 milioane hectare fond forestier de stat.

Direcţia Silvică Giurgiu are în acest moment 47,44% din fondul forestier de stat înscris în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară, fiind urmată de Direcţia Silvică Ialomiţa, cu 26,44%, Direcţia Silvică Suceava, cu 21,44%, şi Direcţia Silvică Satu Mare, cu 18,64%.

Sursa foto: PxHere