Stiri

Romsilva estimează pentru 2023 înjumătățirea profitului brut

2
min
11/1/2023

Regia estimează obținerea unei sume de 3,45 de miliarde de lei.

Regia Națională a Pădurilor - Romsilva estimează pentru acest an obținerea unui profit brut de 250 milioane de lei, la jumătate față de 2022, pe fondul creșterii salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată și a evoluției pieței lemnului în 2023, în condițiile în care prețul de vânzare a masei lemnoase va rămâne relativ constant.

Cifra de afaceri, în ușoară creștere

Potrivit datelor furnizate de către instituție, pentru anul 2022, profitul brut estimat a fost de aproximativ 500 de milioane de lei, de zece ori mai mare față de prevederile din bugetul de venituri și cheltuieli pe anul trecut, relatează Agerpres.

În privința veniturilor totale pentru anul în curs, Regia estimează obținerea unei sume de 3,45 de miliarde de lei, în creștere cu aproximativ 5% față de veniturile consemnate în 2022.

De asemenea, în 2023, cifra de afaceri va crește ușor la 3,1 miliarde de lei, de la 3 miliarde, anul trecut, iar bugetul de cheltuieli este estimat la 3,2 miliarde de lei până la finele acestui an. Anul trecut, Romsilva a oferit pe piață un volum de 10 milioane metri cubi de lemn, în plus cu 500.000 de metri cubi față de programul anual, suplimentarea fiind aprobată de Consiliului de Administrație al Romsilva pentru asigurarea necesarului de pe piața lemnului.

Sursa foto: Facebook/ Regia Nationala a Padurilor - Romsilva