Solutii

Romsilva a plantat în campania de împăduriri de primavară alte 90 de hectare de perdele forestiere în proximitatea Autostrăzii A2

2
min
6/4/2022

Lungimea acestor perdele forestiere este de 30 de kilometri, iar la lucrarile de impadurire a acestora s-au utilizat circa 450.000 de puieti forestieri.

Romsilva a plantat in campania de impaduriri de primavara alte 90 de hectare de perdele forestiere in proximitatea Autostrazii A2.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a plantat, in campania de impaduriri din aceasta primavara, 90 de hectare de perdele forestiere in proximitatea Autostrazii A2, la Ocolul Silvic Lehliu din cadrul Directiei Silvice Calarasi.

Lungimea acestor perdele forestiere este de 30 de kilometri, iar la lucrarile de impadurire a acestora s-au utilizat circa 450.000 de puieti forestieri.

Intre 2014 si 2021, Romsilva a plantat alte 142,89 hectare de perdele forestiere pentru protectia Autostrazii A2, in judetele Ialomita, Calarasi si Constanta.

Programul actual de infiintare a perdelelor forestiere prevede 34 de obiective de investitii, cu o suprafata totala de 650,14 hectare, pentru protectia autostrazilor si drumurilor nationale din judetele Arad, Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Vrancea.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si nationale, precum si 12 herghelii de stat.

Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.