Stiri

Românii dintr-un sat din Mehedinţi, nevoiţi să consume apă nepotabilă

2
min
16/11/2023

Primarul satului a dat vina pe seceta din ultimii trei ani, care ar fi micşorat debitul puţului.

Mii de români care trăiesc în mediul rural sunt nevoiţi să consume apă nepotabilă.

Peste jumătate din localnicii din satul Negreşti, judeţul Mehedinţi se află printre ei. Aceştia nu au deloc apă, nici măcar cu porţia, aşa cum se întâmplă în alte zone. Potrivit declaraţiilor localnicilor pentru Realitatea Plus, în sat nu există nici canalizare.

Primarul satului a dat vina pe seceta din ultimii trei ani, care ar fi micşorat debitul puţului, însă a menţionat şi necesitatea de a se face recepţia la sistemul de alimentare. Din această cauză, oamenii folosesc fântânile din zonă, însă acest lucru prezintă riscuri pentru sănătatea lor, conform sursei citate.

Avocatul Adrian Cuculis a spus că are convingerea că problema lipsei apei potabile este răspândită în toată ţara. „Oriunde există un UAT - şi peste tot există un UAT – acesta are obligaţia de modernizare. De la primărie te duci la prefectură, de la prefectură te duci la guvern, care, bineînţeles, prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu. Şi atunci, dacă cei de acolo nu şi-au făcut treaba şi nu au cerut fonduri, este problema lor. Există fonduri europene prin care poţi să dezvolţi”, a spus el.

Foto: Freepik