Stiri

Proiectul de cicloturism coordonat de Consiliul Judeţean (CJ) Suceava, aprobat la finanţare prin PNRR

7
min
17/1/2023

Din lungimea totală de 494 km, pe teritoriul judeţului Suceava sunt 193 de km, valoarea aferentă fiind de 15,9 milioane euro.

Proiectul de cicloturism coordonat de Consiliul Judeţean (CJ) Suceava, în asociere cu CJ Bistriţa-Năsăud şi CJ Mureş, a obţinut cel mai mare punctaj la evaluare, fiind aprobat la finanţare prin PNRR, a anunţat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a precizat, sâmbătă, că este că este vorba despre un traseu de pistă de bicicletă organizat pe teritoriul a trei judeţe, Suceava, Bistriţa-Năsăud şi Mureş, cu o valoare totală de 40,7 milioane de euro fără TVA.

Din lungimea totală de 494 km, pe teritoriul judeţului Suceava sunt 193 de km, valoarea aferentă fiind de 15,9 milioane euro.

Traseu prin Sucevița sau Vatra Dornei

În cadrul acestui proiect sunt asociate pe teritoriul judeţului Suceava 20 de primării, respectiv Brodina, Straja, Vicovu de Sus, Putna, Suceviţa, Vatra Moldoviţei, Frumosu, Moldoviţa, Sadova, Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Pojorâta, Ciocăneşti, Iacobeni, Vatra Dornei, Dorna Arini, Şaru Dornei, Dorna Candrenilor, Poiana Stampei şi Coşna.

Majoritatea sunt staţiuni turistice, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Suceviţa fiind staţiuni turistice de interes naţional.

Poți citi și: Producția de energie scufundă unele orașe indiene din Himalaya, clădiri întregi sunt mutate

Piste de biciclete de 1,5 metri

Acest proiect presupune construirea de piste de biciclete cu o lăţime de 1,5 m, iar cheltuielile eligibile se referă la lucrări de terasare şi reabilitare teren, lucrări de asfaltare sau pietruire, după caz, cheltuieli cu asistenţa tehnică şi proiectare, marcaje şi indicatoare de traseu, alte cheltuieli de investiţii şi organizare de şantier.

Traseul porneşte din frontiera cu Ucraina, de la Brodina, apoi Vicovu de Sus şi urmăreşte o serie de rute cultural-turistice, printre care se află mănăstirile Putna, Suceviţa, Moldoviţa, localităţi incluse în rutele gastronomice (Fundu Moldovei - Ţinutul Huţulilor), localităţi cu produse tradiţionale din Bucovina (Câmpulung Moldovenesc), gospodării tradiţionale (Brodina şi Ciocăneşti), staţii de cale ferată (Putna, Câmpulung Moldovenesc, Mestecăniş, Vatra Dornei şi Poiana Stampei).

''Vom încuraja această formă de turism, mai ales că se suprapune în procent de 71% pe Via Transilvanica, adică 136,3 km. În felul acesta creăm încă o pârghie de dezvoltare a turismului, în special pe zona montană, unde suntem convinşi că vor apărea noi unităţi de cazare şi servicii de turism specific'', a transmis Gheorghe Flutur.

Sursa foto: Rawpixel/ U.S. Department of Agriculture