Stiri

Anunţul făcut de Ministerul Turismului despre riscul de holeră pe litoralul românesc

2
min
6/7/2023

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a răspuns informaţiilor perpetuate în spaţiul public în ultimele zile, potrivit cărora există un risc de contaminare cu holeră pe litoralul românesc.

Anunţul vine după ce, la începutul lunii iunie, barajul de la Nova Kahovka din regiunea Herson din Ucraina a fost distrus.

„Nu există risc de holeră pe litoralul românesc! În ciuda zvonurilor și informațiilor nefondate care s-au perpetuat în ultimele zile în rândul turiștilor și în mass-media, INSP - Institutul Național de Sănătate Publică, care monitorizează atent calitatea apei în perioada estivală, a anunțat că nu există risc de îmbolnăvire cu holeră în Marea Neagră”, a scris Ministerul Turismului pe pagina sa de Facebook.

„Românii nu au niciun motiv să își anuleze vacanțele pe litoralul românesc! Știu că zvonurile de risc de contaminare cu holeră s-au răspândit în rândul turiștilor în ultimele zile pe căi neoficiale. Este momentul să punem capăt acestei dezinformări”, a spus Ştefan Radu Oprea, Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

„Nu există niciun risc de holeră pe litoral în țara noastră. Situația este atent monitorizată de autorități - Institutul Național de Sănătate Publică, Direcția de Sănătate Publică Constanța și Direcţia de Sănătate Publică Tulcea. Turiștii sunt în siguranță! Pe cei care sunt îngrijorați cu privire la riscul epidemiologic, îi sfătuiesc să se informeze din surse oficiale, unde datele sunt actualizate la zi”, a adăugat Oprea.

Foto: Freepik