Stiri

RetuRO a decis să faciliteze procesul de înregistrare în Registrul Ambalajelor

2
min
23/10/2023

Simplificarea procedurilor va duce la un proces mai rapid de intregistrare

RetuRO a decis să faciliteze procesul de înregistrare în Registrul Ambalajelor a produselor în ambalaje SGR pentru producători și să simplifice procedurile înainte de data de 30 noiembrie 2023.

Astfel, RetuRO renunță la cerința de a furniza mostre fizice de produse în ambalaje SGR pentru produsele a căror înregistrare a fost solicitată înainte de intrarea în vigoare a Sistemului de Garanție-Returnare. În urma exprimării îngrijorărilor producătorilor, a reieșit că solicitarea de a furniza mostre fizice a făcut procesul să devină mai complicat. Prin urmare, compania a hotărât să elimine această cerință pentru produsele a căror înregistrare a fost solicitată înainte de 30 noiembrie 2023.

Ca un serviciu opțional gratuit, RetuRO se oferă să testeze etichetele și codurile de bare SGR pentru producători înainte de data de 30 noiembrie, când intră în vigoare noile reguli. Testarea etichetelor și a codurilor de bare este oferită ca un serviciu suplimentar și se va concentra pe verificarea lizibilității codului de bare și pe compararea acestuia cu baza de date a Registrului Ambalajelor, pentru a confirma recunoașterea și potrivirea cu detaliile relevante ale produsului.

Este important de menționat că acest serviciu opțional testează doar atributele codului de bare și nu poate face determinări privind caracteristicile fizice ale ambalajului SGR . Prin urmare, producătorii sunt încurajați să se asigure că datele introduse în Registrul ambalajelor reflectă cu exactitate atributele fizice ale ambalajului SGR pentru produsele lor.