Life Style

Reciclarea și beneficiile ei pentru antreprenori

3
min
6/7/2023

Reciclarea poate duce la oportunități noi de afaceri prin vânzarea de produse reciclate sau prin colaborarea cu alte companii pentru a recicla deșeurile.

Într-un context în care problemele de mediu și sustenabilitatea sunt din ce în ce mai des aduse în discuție, reciclarea a devenit o preocupare majoră pentru companii și antreprenori, ne informează News24.ro.

Etica de brand

Din ce în ce mai mulți consumatori sunt preocupați și de aspecte ce țin de etica brandurilor și modul în care se raportează la mediul înconjurător. Ambalajul pe care îl folosesc sau materiale promoționale pe care le distribuie, furnizorii cu care lucrează, mijloacele de transport pe care le folosesc, modul în care își tratează angajații și nu în ultimul rând, implicarea lor în comunitate.

Companiile care pun accent pe reciclare au mai multe șanse să își creeze o reputație mai bună și o imagine pozitivă. Însă dincolo de acest aspect, există beneficii mult mai mari, pentru că, pe termen lung, reciclarea ne ajută să trăim și să lucrăm într-un mediu mai puțin poluat.

Se pot reduce costurile de producție cu ajutorul reciclării

Pentru unele business-uri, reciclarea reprezintă o strategie eficientă pentru reducerea costurilor de producție prin faptul că se utilizează materiale deja existente. Reciclarea anumitor materiale poate economisi energie și reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Veniturile companiilor pot crește datorită reciclării

Reciclarea poate duce la oportunități noi de afaceri prin vânzarea de produse reciclate sau prin colaborarea cu alte companii pentru a recicla deșeurile.

Autoritățile statului oferă sprijin pentru reciclare prin subvenționarea proiectelor de reciclare și prin facilitarea accesului la centre de reciclare. Un bun exemplu în acest sens este încurajarea achiziției de mașini electrice, prin programe precum Rabla Plus, prin care companiile care au nevoie de o flotă importantă de mașini pot obține prețuri mai avantajoase pentru închirierea sau achiziția de mașini electrice. Astfel, economiile tale cresc, în timp ce iei parte activ la schimbare.

Colectarea separată a deșeurilor pe care le produci la birou este un prim pas pentru a începe să schimbi ceva. Puteți colecta separat, plastic, metal, sticlă și hârtie, dar și cartușe de imprimantă, becuri sau echipamente electrice. Pentru reciclarea electronicelor și a becurilor, există organizații care oferă în mod gratuit recipiente de colectare și se ocupă apoi de preluarea și reciclarea lor.

Într-un astfel de demers, este de dorit ca toți angajații să fie instruiți cu privire la locul și modul în care „aruncă” gunoaiele, pentru acest lucru, există resurse gratuite online, ghiduri de bune practici sau chiar training-uri pe care unele organizații le pot susține pro bono pentru echipa ta. Un astfel de workshop nu au legătură doar cu reciclarea, ci contribuie la instalarea de noi obiceiuri pentru reducerea consumului, prin conștientizarea impactului pe care fiecare individ îl are asupra mediului înconjurător.

Foto: Freepik