Stiri

Protest de mediu: mai mulți oameni de știință s-au lipit cu adeziv de asfalt în fața Ministerului Transporturilor din Berlin

3
min
19/10/2022

Gruparea Scientist Rebellion se descrie ca fiind o asociaţie de oameni de ştiinţă fondată în 2021, care solicită acţiuni imediate pentru limitarea schimbărilor climatice.

Sediul Ministerului Transporturilor din Berlin a fost vizat marţi dimineaţă de activiştii pentru climă care au blocat intrarea în instituţie şi au aruncat cu vopsea roşie în zona de acces, relatează dpa.

Viteză mai mică pe autostrăzi

Ministerului Transporturilor este cel de-al doilea minister german devenit ţinta activiştilor pentru a doua zi consecutiv în capitala Berlin.

Alţi protestatari au blocat accesul pe străzile din jurul ministerului, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Nouă activişti s-au lipit de asfalt cu o substanţă adezivă în zona de intrare în minister, în timp ce alţi doi s-au lipit de trotuar, a detaliat poliţia. Ulterior, protestatarii au fost îndepărtaţi de poliţiştii din zonă.

Un număr de 50 până la 60 de persoane au fost implicate în protest. Conform grupării Scientist Rebellion, participanţii au fost 60 de oameni de ştiinţă din 12 ţări europene.

Ei au lipit pe zidurile ministerului articole ştiinţifice despre criza climatică şi au cerut guvernului să introducă politici de protejare a mediului, precum o limită de viteză mai mică pe autostrăzi.

Sursa foto: PxHere