Stiri

În Franța, producătorii de tutun vor fi însărcinați să curețe străzile de mucurile de țigară aruncate la întâmplare

2
min
2/5/2022

Implementarea noii legi îi va costa pe producatorii de tutun aproape 100 de milioane de euro.

Producătorii de tutun vor fi obligați să plătească cheltuielile de curățenie. În fiecare an, se produc tone de mucuri de țigări în toată lumea. Costul curățării acestora este extrem de ridicat. Fumatul este o practică foarte dăunătoare. Este toxic atât pentru mediu, cât și pentru viața umană, ne informează The Planet Voice.

Fumatul eliberează în aer substanțe nocive, în special carbon. Carbonul este emis în atmosferă, contribuind direct la efectul de seră, și implicit la creșterea temperatuilor globale.

Conținutul de carbon prezent în țigări este, de asemenea, foarte mortal pentru oameni. Consumul pe termen lung poate provoca probleme la nivelul inimii și plămânilor, iar în unele cazuri chiar cancer. Guvernul francez a inițiat un nou proiect de lege. Astfel, producătorii de tutun vor suporta costurile curățării mucurilor de țigără.

Implementarea noii legi îi va costa pe producatorii de tutun aproape 100 de milioane de euro. Guvernul Franței a estimat că suma menționată a fost cheltuită anual pentru a curăța spatiile din Franța de mucurile de țigară. Costul curățării a fost suportat de către populație până acum.

Cu toate acestea, conform noilor reguli, nu va mai fi cazul. Producătorii vor trebui să suporte greul poluării mediului. Barbara Pompili este ministrul ecologiei. Pompili a afirmat că se produc peste 23 de miliarde de mucuri de țigară pe an numai în Franța. Majoritatea resturilor de țigară nu sunt eliminate în mod corespunzător. Potrivit ministrului, un singur capăt de țigară este suficient pentru a contamina 500 de L de apă. Ele nu sunt ușor de descompus. Multe animale marine le înghit și ajung să fie sufocate.