Stiri

Proiect fotovoltaic și eolian gigantic în deșertul chinezesc Kubuqi, în valoare de 11 miliarde de dolari

4
min
30/12/2022

Obiectivul Beijingului este ca în 2030 China să aibă capacităţi regenerabile de 1.200 de Gigawaţi.

China a demarat miercuri lucrările la un proiect de producţie de energie din surse regenerabile cu o valoare de 80 de miliarde de yuani (11 miliarde de dolari) în regiunea deşertică Mongolia Interioară, amplasată la graniţa cu Mongolia şi Federaţia Rusă, acest proiect fiind parte a unui program ambiţios destinat atingerii obiectivelor climatice, transmite Bloomberg.

Capacitate instalată de 16 Gigawaţi

Proiectul amplasat în deşertul Kubuqi prevede construcţia unor uriaşe parcuri fotovoltaice şi eoliene iar la finalizare va avea o capacitate instalată de 16 Gigawaţi, a informat China Three Gorges Group, unul din cei doi dezvoltatori.

După ce va fi finalizat, acest proiect va putea furniza 40 de miliarde de kilowaţi-oră de electricitate către regiunea Beijing-Tianjin-Hebei în fiecare an.

Dezvoltatorii susţin că această facilitate va deveni cel mai mare proiect mondial de producţie de energie regenerabilă într-o regiune deşertică. Proiectul va include 8 Gigawaţi de energie fotovoltaică, 4 Gigawaţi de energie eoliană şi 4 Gigawaţi de energie electrică produsă în termocentrale de ultimă generaţie, care vor fi pornite în perioadele în care cererea de energie atinge valori maxime.

Acest proiect, pentru care nu a fost dezvăluit calendarul de finalizare, face parte din planul Chinei de a construi noi capacităţi de energie regenerabilă de 450 de Gigawaţi.

Obiectivul Beijingului este ca în 2030 China să aibă capacităţi regenerabile de 1.200 de Gigawaţi.

Sursa foto: Hippopx