Stiri

Proceduri de achiziţii pentru o staţie de tratare a deşeurilor şi managementul traficului auto, ar putea fi lansate în toamna lui 2022

2
min
17/9/2021

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat joi că în toamna anului 2022 ar putea fi lansate noi proceduri de achiziţii pentru construcţia unei staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor şi pentru managementul traficului auto.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat joi că în toamna anului 2022 ar putea fi lansate noi proceduri de achiziţii pentru construcţia unei staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor şi pentru managementul traficului auto, potrivit Adevărul.

"O altă chestiune care ţine de mediu este gestionarea deşeurilor. Aici am făcut câţiva paşi procedurali necesari: constituirea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară între Municipiul Bucureşti şi cele şase sectoare. Pe atribuţiile care revin conform legii Primăriei Municipiului Bucureşti estimăm că vom avea documentaţiile pregătite cam într-un an de acum înainte pentru construcţia unei staţii de tratare mecano-biologică. Undeva în toamna anului viitor vom lansa procedura de achiziţie pentru această staţie de tratare, o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro", a declarat, joi, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, la ediţia a IX-a a conferinţei "Cities of Tomorrow".

Iar în ceea ce priveşte traficul auto din Capitală, Nicuşor Dan a afirmat că managementul său cu ajutorul noilor tehnologii este o soluţie "relativ ieftină şi rapidă", şi o licitaţie în acest sens ar putea fi lansată în toamna anului viitor.    "Probabil, componenta cea mai importantă de poluare vine din traficul auto. Există o soluţie care este relativ ieftină şi relativ rapidă: managementul traficului cu noua tehnologie. Finanţarea depinde de PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, n.r.), dar sunt destul de optimist că, într-un an de acum înainte, deci în toamna anului viitor, vom lansa o achiziţie pentru tot ce înseamnă infrastructură şi tehnologie pentru acest sistem integrat de management al traficului", a mai spus edilul Capitalei.