Stiri

Primele imagini din cel mai amplu film documentar dedicat naturii din țara noastră

3
min
19/11/2020

România: țara cu cea mai mare biodiversitate din Europa, țara cu cele mai multe păduri virgine, cu cea mai mare densitate de carnivore mari și cu cea mai mare zonă umedă, de pe întregul continent.

România, așa cum nu ați mai văzut-o până acum, în cel mai complex film documentar dedicat naturii din țara noastră, realizat de echipa România Sălbatică. Filmul România Sălbatică este un proiect ambițios, realizat de fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache, ce s-a născut din dragostea celor doi pentru natură. Documentarul va încununa munca desfășurată pe parcursul a mai bine de 10 ani de proiect, în care echipa a adunat sute de imagini din ariile protejate importante ale României (pe care le-a donat administrațiilor de rezervații și ONG-urilor de mediu pentru a le ajuta la educarea și conservarea naturii).  

Documentarul urmează să fie lansat gratuit în 2021, în cadrul unor evenimente naționale și mai apoi online, însă până atunci puteți să vedeți primele imagini din film aici. Proiectul a surprins natura și viața sălbatică din 13 parcuri naționale, 12 parcuri naturale, 2 geo-parcuri, 1 rezervație a biosferei și multe alte arii protejate. În tot acest demers, Dan și Cosmin au străbătut zeci de mii de kilometri de-a lungul și de-a latul țării, au parcurs sute de kilometri pe jos și au realizat peste 80 de deplasări în teren în care au stat mai bine de 450 de zile. Toată această aventură s-a transformat în cel mai mare proiect de fotografie și film documentar despre natură de la noi din țară, realizat aproape în totalitate prin voluntariat. Filmul va fi disponibil și în școli, pentru a ajuta la educarea unei noi generații de oameni care să iubească natura.