Stiri

Primăriile din Prahova nu reușesc să recicleze deșeurile. Amenzi aplicate de Garda de Mediu

4
min
3/1/2023

În urma controalelor au fost aplicate 102 sancțiuni din care 16 avertismente și 86 amenzi contravenționale în valoare totală de 925.050 lei

Garda de Mediu Prahova anunță că majoritatea primăriilor din județ nu au reușit să atingă țintele în ceea ce privește reciclarea deșeurilor în 2022. În acest sens au fost aplicate 102 sancțiuni în valoare de 925 050 lei.

Potrivit OG 92/2021, unitățile administrativ teritoriale trebuiau să atingă un procent minim de 50% în ceea ce privește modul de gestionare al deșeurilor și colectarea selectivă.

Obiectivul reciclării a 50% din deșeuri, foarte îndepărtat

„Garda de Mediu Prahova a finalizat controlul tematic desfășurat la unitățile administrativ teritoriale din județul Prahova.

Controlul a vizat verificarea obligațiilor ce le revin primăriilor conform OG 92/2021 privind regimul deșeurilor, modul de gestionare a deșeurilor provenite de la populație, colectarea separată a deșeurilor de hârtie, metal, plastic și sticlă , țintele de reciclare precum și respectarea clauzelor contractuale încheiate cu operatorii de salubrizare.

În urma controalelor s-a constatat că majoritatea unităților controlate nu au atins procentul de minim 50% stabilit în lege, fapt pentru care au fost aplicate 102 sancțiuni din care 16 avertismente și 86 amenzi contravenționale în valoare totală de 925.050 lei acelora care nu au reușit să atingă nivelul de pregătire pentru reutilizare și reciclare.

În anul 2023 Garda de Mediu va continua monitorizarea îndeplinirii procentelor stabilite prin legislatie și recomandă unităților administrative implicarea în mod activ la nivelul fiecărei localități pentru atingerea acestor obiective”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Prahova.

Sursa foto: Facebook/ Garde de Mediu Prahova