Stiri

Poliția este ecologistă: clădirea Poliţiei Municipiului Oradea va fi renovată energetic cu fonduri din PNRR

3
min
11/1/2023

Contractul de finanţare al proiectului a fost semnat în 30 septembrie 2022, fiind parcurse între timp procedurile legale pentru anunţarea şi demararea implementării.

Clădirea Poliţiei Municipiului Oradea va beneficia de o renovare energetică aprofundată, cu fonduri din PNRR de aproape un milion de euro, a informat marţi, într-un comunicat, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor.

Potrivit sursei, în cadrul proiectului vor fi desfăşurate timp de doi ani activităţi de renovare energetică aprofundată a clădirii în care funcţionează Poliţia Municipiului Oradea şi de instalare a unei staţii de încărcare vehicule electrice cu putere de peste 22 KW.

Investiție de circa 1,1 milioane euro

Realizarea investiţiei preconizate urmăreşte îndeplinirea standardelor şi cerinţelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumurile de energii convenţionale, reducerea consumului de energie şi al emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilităţile şi implicit protejarea mediului înconjurător.

Contractul de finanţare al proiectului a fost semnat în 30 septembrie 2022, fiind parcurse între timp procedurile legale pentru anunţarea şi demararea implementării.

Proiectul purtând titlul ,,Renovarea energetică aprofundată a clădirii publice Poliţia Municipiului Oradea" a fost depus de către Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de lider de parteneriat, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, având calitatea de beneficiar.

Valoarea totală a proiectului (cu TVA) este de 5.383.513,95 de lei, din care 4.523.961,30 de lei valoarea eligibilă din PNRR şi 859.552,65 de lei valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR.

Sursa foto: bihorstiri.ro