Stiri

Ploieștenii vor ști și cât de poluat e aerul în parcuri: cinci senzori de monitorizare, instalați în zone verzi

5
min
10/11/2022

Campania face parte din platforma de sustenabilitate "Prietenii ştiu să fie responsabili", lansată de Bergenbier anul acesta.

Cinci senzori de monitorizare a calităţii aerului au fost instalaţi în zone verzi din Ploieşti, cu ajutorul primăriei municipiului, potrivit unui comunicat remis miercuri.

Bergenbier şi Airly

Bergenbier SA, parte a grupului Molson Coors Beverage Company, a lansat campania "Prietenii Aerului", cu sprijinul Airly, companie globală de monitorizare a calităţii aerului. Prin acest parteneriat, Bergenbier şi Airly, cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploieşti, au montat cinci senzori de monitorizare a calităţii aerului în parcuri din municipiu.

Campania face parte din platforma de sustenabilitate "Prietenii ştiu să fie responsabili", lansată de Bergenbier anul acesta, împreună cu a treia ediţie a Raportului de Sustenabilitate pentru anul 2021.

"Comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea reprezintă un punct de interes pentru noi şi, implicit, un loc unde acţionăm cu grijă faţă de oameni şi mediu. Unul dintre pilonii strategiei noastre de sustenabilitate este grija faţă de mediul înconjurător, iar în acest context, cu ajutorul partenerului Airly şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploieşti, am ales să montăm cinci senzori de monitorizare a calităţii aerului în municipiul în care avem şi fabrica Bergenbier.

Parteneriatele strategice pe care le dezvoltăm contribuie la dezvoltarea unei amprente pozitive a companiei noastre, fiind în linie cu cei trei piloni ai responsabilităţii sociale Bergenbier: oamenii, planeta şi consumul responsabil de alcool", a declarat Alexandra Barroso, Legal and Corporate Affairs Director al Bergenbier SA.

Campania "Prietenii Aerului"

Campania "Prietenii Aerului" are drept scop conştientizarea importanţei menţinerii şi creşterii calităţii aerului în cinci parcuri din Ploieşti: Parcul Dendrologic Mihai Viteazul, Parcul din faţa Halelor Centrale, Parcul Tineretului (Sala Sporturilor), Parcul Memorial Constantin Stere (Zoo Bucov), Parcul Libertăţii.

Din 2019, fabrica Bergenbier din Ploieşti a revalorificat energetic şi prin reciclare cantitatea de deşeu menajer în proporţie de 100%. De asemenea, o dată cu anul 2022, întreaga cantitate de electricitate achiziţionată şi folosită în fabrică este în totalitate energie verde.

Proiectele de sustenabilitate ale Bergenbier sunt îndreptate în trei direcţii principale: oameni responsabili, grija faţă de planetă în ceea ce priveşte resursele de apă, clima şi packaging, precum şi consumul responsabil de alcool.

Parte a grupului Molson Coors Beverage Company, compania Bergenbier SA a fost fondată în 1994, iar cea mai importantă marcă din portofoliul său, Bergenbier, a fost lansată un an mai târziu. Astăzi, Bergenbier este în top trei companii producătoare de bere din România, având o fabrică modernă la Ploieşti şi o reţea performantă de distribuţie naţională.

Sursa foto: Airly