Stiri

Pinguinii imperiali din Antarctica sunt acum o specie amenințată din cauza schimbărilor climatice, anunță SUA

5
min
31/10/2022

Potrivit guvernului american, schimbările climatice au provocat eșecuri de reproducere în coloniile de pinguini imperiali.

Pinguinul imperial din Antarctica este în pericol de dispariție din cauza temperaturilor globale în creștere și a pierderii gheții marine, a declarat marți guvernul american, care a finalizat un raport în legătură protecția animalului în conformitate cu Legea americană privind speciile pe cale de dispariție, relatează Reuters.

Serviciul american pentru pescuit și faună sălbatică a declarat că pinguinii imperial ar trebui să fie protejați în temeiul legii, deoarece păsările construiesc colonii și își cresc puii pe gheața Antarcticii, amenințată de schimbările climatice.

Topirea gheții a dus la înecarea puilor nou-născuți

Agenția pentru conservarea vieții sălbatice a declarat că o analiză amănunțită a dovezilor, inclusiv a datelor obținute prin satelit pe o perioadă de 40 de ani, a arătat că pinguinii nu sunt în prezent în pericol de dispariție, însă creșterea temperaturilor indică faptul că acest lucru este probabil.

Revizuirea agenției a fost făcută în urma unei petiții din 2011 a grupului de mediu Center for Biological Diversity de a înscrie această pasăre pe lista speciilor pe cale de dispariție în conformitate cu Legea privind speciile pe cale de dispariție.

Potrivit guvernului, schimbările climatice au provocat eșecuri de reproducere în colonii. Colonia Halley Bay din Marea Weddell, a doua cea mai mare colonie de pinguini imperiali din lume, s-a confruntat cu mai mulți ani de condiții proaste de gheață marină, ceea ce a dus la înecarea tuturor puilor nou-născuți începând din 2016, a precizat guvernul.

Statutul de specie pe cale de dispariție va promova cooperarea internațională pentru strategiile de conservare, va crește finanțarea pentru programele de conservare și va impune agențiilor federale din Statele Unite să acționeze pentru a reduce amenințările.

Sursa foto: PxHere