Stiri

Parc fotovoltaic pe bani europeni construit de Primăria Zalău

2
min
10/11/2022

Consilierii locali au aprobat şi studiul de fezabilitate al proiectului, în care se arată că se preconizează că investiţia va fi recuperată în patru ani.

Administraţia locală din Zalău intenţionează să construiască un parc fotovoltaic de un MWp, care să acopere circa 30% din consumul propriu, prin intermediul unui proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 - 2020.

Acoperă 28% din consum

Consilierii locali au aprobat, miercuri, depunerea de către municipiul Zalău a proiectului "Centrală electrică fotovoltaică - Municipiul Zalău" în vederea obţinerii finanţării în cadrul POIM, cu o valoare totală estimată la 7,2 milioane de lei.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului, investiţia se consideră a fi oportună în condiţiile evoluţiei costurilor pentru asigurarea energiei electrice, extinderea sistemului de iluminat public şi al apariţiei de noi consumatori în municipiu, precum staţiile de încărcare electrice.

Tot miercuri, consilierii locali au aprobat şi studiul de fezabilitate al proiectului, în care se arată că se preconizează că investiţia va fi recuperată în patru ani, în condiţiile unui parc fotovoltaic de un MWp, cu o producţie de energie anuală de 1.131 MWh, reprezentând 28% din consumul propriu al primăriei Zalău, raportat la anul 2021.

De asemenea, proiectul ar aduce şi reducerea emisiilor de CO2 cu 241 tone pe an.

Sursa foto: PxHere