Life Style

VIDEO. Piaţa Obor va fi reamenajată în spiritul pieţelor din Amsterdam şi Barcelona

4
min
10/4/2024

Vor exista mai multe spaţii verzi în zona Pieţei Obor din Bucureşti, potrivit primarului sectorului 2, Radu Mihaiu.

Zona Piaţa Obor va fi reamenajată cu mai multe spaţii verzi şi terase, astfel încât Bucureştiul va avea o piaţă locală precum în Amsterdam şi Barcelona, potrivit primarului Radu Mihaiu.

Acesta a anunţat că, prin proiectul de regenerare urbană, numit „Noul Obor”, primăria sectorului 2 va revitaliza întregul cartier din jurul Pieţei Obor, în parteneriat cu Banca Mondială.

„Piesele centrale vor fi Strada Chiristigiilor, la care deja se lucrează, şi Aleea cu Ceas, botezată aşa de către oamenii care îşi dau întâlnire acolo. Ambele vor fi amenajate cu trotuarele la nivelul carosabilului, doar din pavaj, cu mai multe spaţii verzi şi locuri unde să poţi să stai la umbră şi să îţi aştepţi prietenii. Pentru că acesta este scopul”, a spus el într-un video distribuit pe pagina sa de Facebook.

„Aşa cum la Lisabona, la Amsterdam sau la Barcelona ne place să vizităm piaţa locală, să mâncăm sau doar să simţim spiritul locului, aşa şi la Obor vrem să creăm un spaţiu care să devină un reper pentru Bucureşti şi unde turiştii, ca şi bucureştenii, să petreacă timp de calitate”, a adăugat Mihaiu.

Acesta a adăugat că Piaţa Obor va avea noi terase unde vizitatorii vor putea mânca, iar Magazinul Bucur Obor va fi reamenajat atât în interior, cât şi în exerior.

Edilul a anunţat că vor fi mai puţine locuri de parcare pe Strada Chiristigiilor şi Aleea cu Ceas, însă primăria promite să „compenseze cu noi parcări în restul cartierului”.

„Deja am amenajat o parcare nouă, de 77 de locuri, în spate, la Popa Lazăr şi urmează să reconfigurăm toate parcările din cartier, aşa încât, la final vom avea practic mai multe locuri de parcare per total”, a spus el.

„Parcarea de la Inter Parking îşi reamenajează accesele în aşa fel încât să fie mai multe locuri de parcare. Iar pasajele care duc spre această parcare şi care fac posibilă traversarea în Piaţa Obor vor fi şi ele modernizate în acest an de către primărie”, a mai spus Mihaiu.

Foto: Radu Mihaiu-Facebook/Green News