Stiri

Despre educație civică în cadrul Conferinței "Economie Circulara de la provocare la oportunitate" organizata de Green News în parteneriat cu CERC și Academia de Studii economice București

3
min
16/10/2023

Dl Mircea Geoana, Secretar General Adjunct NATO abordează subiectul educației civice într-un moment important, premergător SGR, în cadrul panelului: Securitate economică în Europa de Est.

Vineri, 13 octombrie, în cadrul conferinței organizate de Green News Romania și Asociația Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) si Academia de Studii Economice Bucuresti, Domnul Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, a subliniat importanța crucială a educației civice și rolul vital pe care noile generații îl au în transformarea mentalității românești.

În discursul său, Domnul Geoană a evidențiat necesitatea presiunii civice în procesul de schimbare și a accentuat importanța educației comunitare privind colectarea selectivă a deșeurilor. El a oferit exemple concrete din comunitățile europene, precum cele din Franța și Belgia, care au implementat cu succes sisteme bine sedimentate de colectare separată.

"Presiunea civică este absolut necesară și educarea comunității din proximitatea imediată a fiecăruia dintre noi. Preselecția deșeurilor este extrem de importantă", a declarat Domnul Geoană în discursul său. A subliniat, de asemenea, rolul vital pe care tinerii îl joacă în această schimbare, evidențiind energia pozitivă și entuziasmul aduse de această generație.

"Speranța mea este în cei tineri. Nu că generatia noastră nu mai are ceva de spus, dar din partea lor vine o presiune pozitivă, energică, pe care trebuie să învățăm să o canalizăm să nu se transforme într-un alt vot de protest", a adăugat el. "Cred că în jurul tinerilor, copiilor, nepoților noștri ne putem uni pentru a schimba lucrurile în bine."