CSR

Piața de consultanță pentru o economie sustenabilă devine competitivă

2
min
30/4/2024

Rețeaua EY se consolidează în România prin achiziția companiei Denkstatt.

Denkstatt s-a alăturat de luna aceasta rețelei EY în România, precum și în Austria, Bulgaria, Ungaria și Slovacia. Această integrare aduce beneficii semnificative, permițând accesul la expertiza în sustenabilitate a celorlalte divizii de servicii ale EY, cum ar fi consultanța fiscală, strategia și tehnologia, precum și consilierea juridică. Astfel, clienții vor fi asistați într-o manieră integrată în evoluția lor spre sustenabilitate.

„Achiziția Denkstatt reprezintă un pas esențial în demersul nostru de a deveni liderul pieței serviciilor de consultanță în domeniul sustenabilității în România și nu numai. Cu expertiza combinată și angajamentul față de sustenabilitate al ambelor companii, suntem bine pregătiți pentru complexitatea și dinamismul din domeniul sustenabilității", a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner EY Romania & Moldova, conform jurnaldesustenabilitate.ro.

Servicii în domeniul consultanței privind sustenabilitatea

EY oferă servicii în domeniul auditului și al consultanței privind sustenabilitatea de aproape 20 de ani, asistând clienții în privința transformării sustenabile. În 2021, portofoliul de consultanță în domeniul sustenabilității a fost extins pentru a include servicii suplimentare precum strategia, fiscalitatea, fuziunile și achizițiile și finanțarea, precum și implementarea reglementărilor referitoare la taxonomia UE, CSRD sau CSDDD. Consultanța în domeniul sustenabilității a fost strâns integrată cu celelalte domenii de servicii, reunind aceste activități în cadrul inițiativei EY Sustainability.

„Echipa noastră comună de profesioniști din România, Austria, Bulgaria, Ungaria și Slovacia le va oferi clienților un set unic de cunoștințe, competențe și experiență în ceea ce privește serviciile de sustenabilitate", a completat Massimo Bettanin, Partener Schimbări Climatice și Servicii de Sustenabilitate în cadrul EY România.

Cu această ocazie, EY oferă o gamă completă de servicii în sectorul consultanței pe probleme de sustenabilitate, de la orientarea spre sustenabilitate a modelelor de afaceri, până la cunoștințe de specialitate tehnice și științifice și subiecte de reglementare sau în privința „taxelor verzi”. Echipele multidisciplinare sunt alcătuite în mod specific în funcție de cerințele fiecărui client, de la consilieri de management, consilieri fiscali și auditori, până la experți în raportare în domeniul ESG și al sustenabilității, reglementări de mediu și siguranță, management SSM, managementul resurselor naturale, calculul amprentei de carbon, economie circulară sau software ESG."