Stiri

În curând, toţi orădenii vor arunca gunoaiele în cinci fracţii

2
min
6/7/2023

În tot judeţul Bihor, cu excepţia municipiului reşedinţă de judeţ, fracţia reciclabilă se colectează separat. În Oradea, locuitorii aruncă plastic, metal, hârtie și carton laolaltă.

Orădenii vor fi nevoiţi să fie mai riguroşi când colectează separat, odată cu implementarea unui nou regulament al Primăriei.

În tot judeţul Bihor, cu excepţia municipiului reşedinţă de judeţ, fracţia reciclabilă se colectează separat. Plasticul şi metalul se aruncă în saci galbeni, cartonul şi hârtia în saci albaştri, iar sticlele în pubele verzi.

În Oradea, locuitorii aruncă plastic, metal, hârtie și carton laolaltă, în sacii sau pubelele de culoare galbenă, potrivit ebihoreanul.ro.

Noul regulament de salubritate locală ar putea fi gata la finalul lunii aprilie şi îi va obliga pe toţi orădenii să colecteze deşeurile în cinci fracţii.

Cel mai probabil, cei care locuiesc la casă vor primii saci albaştri pentru hârtii și cartoane și recipiente de mici dimensiuni, ca niște găleți, pentru sticle.

La blocuri există deja pubele verzi pentru sticle, însă mai este necesară o soluţie pentru colectarea hârtiilor, conform sursei citate.

Foto: Freepik