Stiri

O tonă de gunoaie îngropate descoperite la Cernica, lângă București. Deșeurile au fost aduse ilegal din Germania, Austria și UK

4
min
21/7/2022

Importul de deșeuri rămâne una dintre afacerile profitabile în România.

La câțiva kilometri de București, pe un teren din comuna Cernica a fost îngropată o tonă de gunoaie aduse din străinătate. Terenul plin de ambalaje scrise în germană și engleză a fost descoperit de un activist de mediu și de două jurnaliste din Germania.

“Sunt etichete și ambalaje cu identificări clare ale provenienței mărfurilor. Am găsit chiar și documente de expediție între societățile din țările respective, însă este foarte clar că au o legătură cu o societate românească, ce intermediază astfel de activități”, spune unul dintre cei care au descoperit deșeurile ilegale.

Citește și: ANALIZĂ Ce secete a cunoscut Europa și care sunt scenariile pentru următorii 100 de ani

Obiecte din plastic îngrămădite în saci albi mari, medicamente expirate și materiale de construcție zac pe un teren de la marginea Autostrăzii Soarelui. Locul a fost depistat de un activist de mediu și de două jurnaliste din Germania.

Citește și: Groapa de gunoi ecologică din Pasul Mestecăniș, finanțată de UE în baza unor documente false  

„În Germania, la ora asta, e o presiune publică destul  de mare în legătură cu exporturile ilegale de deșeuri dinspre Germania către România. Efectiv noi stăm pe un munte de gunoi. Ulterior se vine cu așa-numitele deșeuri vegetale”, explică Bogdan Țucmeanu - fondatorul Asociației pentru Natură și Protejarea Mediului.

Sursa foto: Rawpixel