Stiri

O specie pierdută de porumbel a fost văzută din nou după mai bine de 100 de ani

2
min
7/12/2022

Un grup a surprins primul videoclip și fotografii statice ale păsării, o specie mare care trăiește pe pământ, cu un spate de culoarea ruginii, un cap și un corp negru și o coadă ca de fazan.

O expediție din septembrie în Papua Noua Guinee a confirmat prin video existența porumbelului-fazan cu ceafă neagră, o specie pierdută de porumbel care nu a mai fost văzută de 140 de ani.

O insulă pierdută, plină de insecte și lipitori

„Pentru o mare parte a călătoriei, părea că nu vom avea nicio șansă să găsim această pasăre”, a declarat Jordan Boersma, co-lider al expediției și cercetător postdoctoral la Cornell Lab of Ornithology.

„Mai aveam doar două zile până la sfârșitul timpului nostru pe insula Fergusson din Papua Noua Guinee, când una dintre camerele noastre de la distanță a înregistrat pasărea plimbându-se și desfășurându-și coada”, a spus cercetătorul.

Grupul a surprins primul videoclip și fotografii statice ale păsării, o specie mare care trăiește pe pământ, cu un spate de culoarea ruginii, un cap și un corp negru și o coadă ca de fazan.

S-ar putea ca această specie pierdută de porumbel să existe doar departe în interior pe Insula Fergusson, pe un teren geotermal fierbinte, extrem de accidentat, împletit cu râuri întortocheate și plin de insecte și lipitori.

Sursa foto: TimMcGuinness/ChronicleLive