Stiri

O companie producătoare de chipsuri folosește cojile de cartofi pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 70%

3
min
9/2/2021

Marele producător de chipsuri Walkers a adoptat o tehnică care va reduce cu 70% emisiile de dioxid de carbon din procesul de fabricație.

Tehnica inovatoare va folosi cojile de cartofi rămase din fabricarea chipsurilor și dioxidul de carbon (CO2) captat din fermentarea berii pentru a obține îngrășământ. Acesta va fi apoi returnat fermelor unde se cultivă chipsuri Walkers pentru a hrăni cultura de cartofi de anul viitor. Producerea de îngrășăminte de obicei emană emisii mari de dioxid de carbon (CO2), dar noua tehnologie adoptată de Walkers le reduce semnificativ. În urma unui proces promițător de îngrășământ, care a fost aplicat pe paturile de semințe de cartofi din acest an, marca intenționează ca în 2021 să introducă la fabrica sa de la Leicester, echipamente de specialitate pentru pregătirea culturii din 2022.

Proiectul a fost dezvoltat cu o subvenție din partea guvernului britanic împreună cu firma britanică de tehnologie curată CCM Technologies. Noua inițiativă va ajuta Walkers să devină carbon negativ în producția sa de cartofi în următorul deceniu. Producătorii caută, de asemenea, să aplice beneficiile de mediu ale noului îngrășământ circular pe piețele europene și la alte culturi, cum ar fi ovăzul și porumbul. „De la cartofi circulari la culturi circulare, această inovație cu CCm Technologies ar putea oferi oportunități pentru întregul sistem alimentar, permițând sectorului agricol să-și aducă contribuția în combaterea schimbărilor climatice”,  a declarat David Wilkinson, directorul principal al agriculturii europene al firmei producătoare. „Acesta este doar începutul unei călătorii ambițioase; suntem extrem de încântați să încercăm îngrășământul pe o scară mai mare și să-i descoperim întregul potențial. Această inițiativă este un pas în direcția corectă și vom continua să lucrăm din greu pentru a reduce impactul asupra emisiilor de carbon ale produselor noastre de la câmp, prin fabrici, până la consum”, a mai adăugat el.

În urma apelurilor pentru reducerea cantității de ambalaje din plastic pe care le produce, Walkers a introdus în 2018 o schemă de reciclare a pungilor. Consumatorii  depun pachete uzate în punctele de colectare din Marea Britanie, care sunt apoi returnate la TerraCycle pentru reciclare. În același timp, Walkers își propune ca toate ambalajele să fie 100% reciclabile, compostabile sau biodegradabile până în 2025.