Stiri

Ministrul Mediului anunţă restricţii la utilizarea apei potabile: Chiar dacă ne pare rău pentru roşii

4
min
25/7/2022

Restricţiile dispuse pe plan local vin în sprijinul refacerii rezervelor pe timp de noapte sau refacerii rezervelor, în acele perioade în care se aplică restricţiile.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a declarat că unele administraţii locale vor trebui să impună restricţii la utilizarea apei potabile, considerând că este o mare risipă ca cetăţenii să ude grădinile cu apă potabilă, "chiar dacă ne pare rău pentru roşii".

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

"Atenţionările şi apelurile vor veni în continuare, pentru că vor fi administraţii locale care vor trebui să ia măsuri pentru asigurarea apei potabile pentru toţi cetăţenii şi pentru asigurarea apei potabile pe termen mediu şi lung.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

Restricţiile dispuse pe plan local vin în sprijinul refacerii rezervelor pe timp de noapte sau refacerii rezervelor, în acele perioade în care se aplică restricţiile. Sunt foarte multe localităţi care au sisteme de alimentare cu apă potabilă construite pe un consum normal, fără a consuma apă potabilă pentru alte scopuri: irigare, industriale, bazine de înot, udatul grădinii sau a gazonului.

Mai ales în această perioadă trebuie să fim responsabili şi să avem grijă de această resursă", a spus Barna Tanczos la finalul şedinţei de guvern.

Sursa foto: Rawpixel