Stiri

Lacul Plumbuita - sufocat de gunoaie aruncate de locuitorii din zonă

3
min
10/3/2021

Ministrul Mediului: „Cetățenii acestei țări au umplut de gunoaie Bucureștiul, au umplut de gunoaie lacurile, râurile și unii nu se mai potolesc. Extindem la nivel național aceste controale.”

Imaginile șocante realizate de Mihai Bursec în zona Lacului Plumbuita și în parc arată trista realitate a comportamentului locuitorilor care aruncă în apă PET-uri, brazii uscați, vase din plastic de toate dimensiunile, cauciucuri, ambalaje și inclusiv un fotoliu! Zona a fost curățată la începutul lunii de autoritățile din sectorul 2, deși unele imagini arată deșeuri cu o vechime decel puțin câteva luni.

Voluntari, utilaje ale Apelor Române, precum și echipe de la Administrația Domeniului Public sector 2 au curățat timp de 3 zile lacul de gunoaie la începutul lui martie, iar acum arată ca în imagini. „Este rezultatul vieții noastre. Nu alții, ci cetățenii acestei țări au umplut de gunoaie Bucureștiul, au umplut de gunoaie lacurile, râurile și toate apele curgătoare și unii nu se mai potolesc. Singura soluție este să extindem la nivel național aceste controale”, a declarat ministrul Mediului.