Stiri

La Arad se dau amenzi persoanelor care nu colectează separat deșeurile

2
min
6/7/2023

Au fost identificate și sancționate în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu nereguli ale utilizatorilor privind menținerea curățeniei în jurul platformelor.

Începând cu luna februarie 2023, polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au intensificat patrularea în cartierele Alfa, respectiv Confecții, în zona insulelor ecologice, în vederea depistării persoanelor care nu colectează separat deșeurile.

În acest sens, agenții constatatori din cadrul Biroului Protecția Mediului și cei din cadrul serviciilor de ordine publică au aplicat, doar în aceste două cartiere, 34 de sancțiuni contravenționale, în sumă de 15.300 lei, pentru încălcarea prevederilor HCLM nr. 297/2015 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciilor publice de salubrizare din municipiul Arad, conform livearad.

Au fost identificate și sancționate în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu nereguli ale utilizatorilor privind menținerea curățeniei în jurul platformelor, executarea operațiunii de colectare în recipientele cu care sunt dotate punctele de colectare, conform sistemului de colectare stabilit de administrația publică locală, colectarea separată a deșeurilor reciclabile rezultate din activitățile desfășurate, menținerea în stare de curățenie a spațiilor și a recipientelor de colectare.

În paralel, polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului au inițiat campanii de conștientizare a populației privind colectarea deșeurilor, procedând la împărțirea de pliante cetățenilor din cartierele menționate. Materialele respective conțin recomandări și informații importante privind noul sistem de platforme destinate colectării separate a deșeurilor. De asemenea, personalul Biroului Protecția Mediului și al Biroului Evidența Persoanelor din cadrul poliției locale, împreună cu funcționari ai serviciului edilitar din primărie, au organizat, în luna martie, întâlniri repetate cu reprezentanții asociațiilor de proprietari cărora le sunt alocate noile platforme, în vederea prezentării modului de funcționare a acestora și regulilor care li se aplică.

DGPL Arad reiterează că fapta utilizatorilor de a nu respecta obligațiile prevăzute de HCLM nr. 297/2015 este sancționată cu amendă cuprinsă între 30-1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv între 500-2.500 lei pentru persoanele juridice.

Foto: Freepik