Smart City

Insule ecologice digitalizate la Drăgășani. Cum vor eficientiza colectarea separată a deșeurilor

2
min
24/2/2023

Insulele ecologice vor funcționa pe bază de carduri de acces, echipamente care vor împiedica depozitarea deșeurilor în alte locuri decât cele special amenajate.

Proiectul privind ”Înființarea de insule ecologice pe raza municipiului Drăgășani” a fost aprobat. Insulele ecologice digitalizate sunt sisteme moderne, amplasate la nivelul comunităților, care au scopul de a eficientiza colectarea selectivă a deșeurilor, conform Gazeta Vâlceană.

La Drăgășani vor fi amplasate 16 insule ecologice digitalizate, fiind vorba despre insule subterane închise cu cinci containere, fiecare pentru toate cele cinci fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton. Insulele ecologice vor funcționa pe bază de carduri de acces, echipamente care vor împiedica depozitarea deșeurilor în alte locuri decât cele special amenajate, situate în apropierea locuințelor cetățenilor.

"Prin proiect vor fi implementate soluții inteligente de colectare a deșeurilor în containerele din insulele ecologice: senzori inteligenți de măsurare a nivelului de umplere și monitorizare a tipurilor de deșeuri; gestionarea digitală de la distanță a accesului la containere, facilitând introducerea sistemului PAYT(Pay as you throw); soluții de planificare care automatizează gestionarea rutelor de colectare a deșeurilor”, spune primarul municipiului Drăgășani, Cristian Nedelcu.