Stiri

Înregistrarea obligatorie în platforma Sistemului de Garanţie-Returnare a început. Ce amenzi riscă comercianţii

3
min
29/12/2022

Înregistrarea în baza de date a SGR se realizează online pe www.returosgr.ro și se încheie pe 28 februarie 2023.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunţat că a început înregistrarea obligatorie a comercianţilor în platforma Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR).

„Toți comercianții din România care pun în vânzare produse din categoriile: apă îmbuteliată, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin sau alte băuturi spirtoase, în ambalaje de unică folosință din plastic, sticlă sau metal, cu volume între 0,1 litri și trei litri inclusiv, au o serie de obligații legale în raport cu Sistemul de Garanţie-Returnare, care va deveni funcțional în România începând cu 30 noiembrie 2023”, a declarat MMAP pe pagina de Facebook a instituţiei.

Responsabilităţile sunt stabilite prin Hotărârea de Guvern nr. 1074/2021 și includ, printre altele, obligația comercianților de a organiza puncte de returnare a acestor ambalaje în cadrul magazinelor, potrivit sursei citate.

Înregistrarea în baza de date a SGR se realizează online pe www.returosgr.ro și se încheie pe 28 februarie 2023.

Comercianţii care nu se înregistrează în baza de date gestionată de administratorul SGR se pedepseşte cu amenzi cuprinse între 20.000 şi 40.000 de lei, conform Hotărârii de Guvern.

Sursa foto: PxHere