Stiri

Nicușor Dan nu susține demersul de a se face un drum permanent prin pădurea Băneasa pentru locuitorii din Greenfield

8
min
10/1/2023

El îşi exprimă "toată susţinerea" pentru proiectele investitorului care prevăd drumuri de ieşire în şoseaua de centură.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că nu va face niciun demers pentru un drum permanent prin pădurea Băneasa, dar că va susţine proiectele care prevăd drumuri de ieşire în şoseaua de centură pentru locuitorii din cartierul Greenfield.

Soluția: ieșirea în Centură

Primarul general arată într-o postare pe Facebook că locuitorii acestui cartier sunt "victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri fără să facă şi drumuri". El menţionează că nu există nicio documentaţie de urbanism care să prevadă un drum permanent prin pădure, dar că este de acord cu soluţia provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier, până la construirea unor ieşiri definitive în şoseaua de centură.

"Locuitorii din Greenfield sunt victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri fără să facă şi drumuri, cu concursul unei autorităţi locale incompetente. E una din sutele de dezvoltări pe acelaşi calapod, ale căror consecinţe le simt bucureştenii blocaţi în trafic.

Nu sunt de acord şi nu voi face niciun demers pentru un drum permanent prin pădure (cu atât mai mult cu cât s-au parcelat terenurile de o parte şi alta a drumului de către proprietari care vor să construiască).

Nu există nicio documentaţie de urbanism care să-l prevadă, iar eu nu voi propune vreuna. Însă în măsura în care este legal, sunt de acord cu soluţia provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier existent până la construirea unor ieşiri definitive în şoseaua de centură", scrie edilul general.

Investitorul s-a făcut că e interesat

El îşi exprimă "toată susţinerea" pentru proiectele investitorului care prevăd drumuri de ieşire în şoseaua de centură.

"Investitorul are din anul 2019 avizul preliminar de la PMB pentru trei PUZ-uri care prevăd ieşiri din cartier în şoseaua de centură. În baza acestor avize preliminare trebuie să obţină avizele de la alte instituţii şi să revină la PMB pentru avizul arhitectului-şef. Pentru două dintre proiecte nu a mai revenit la PMB. Pentru al treilea a venit la PMB cu documentaţia completă în decembrie 2022", menţionează Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, investitorul a obţinut un PUZ în anul 2008 care prevedea două intrări din şoseaua de centură.

"PUZ-ul nu prevedea cine să facă aceste drumuri de acces, investitorul sau autoritatea. În mod normal, autoritatea trebuia să dea PUZ-ul împreună cu un plan de acţiune care să condiţioneze emiterea autorizaţiilor de construire de realizarea în prealabil a drumurilor pe cheltuiala investitorului. Investitorul a obţinut un alt PUZ în 2019, pentru o a doua etapă a dezvoltării, mult mai mare decât precedenta, fără alte drumuri de acces", mai precizează primarul general.

Armand e confuză

Pe 7 ianuarie, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, preciza că măsura blocării drumului locuitorilor din cartierul Greenfield este "greşită" şi solicită deblocarea acestuia.
"Înţeleg că astăzi Poliţia română şi Romsilva au decis să închidă drumul locuitorilor din Greenfield.

O măsură luată (posibil politic) înaintea începerii şcolii. Să fie foarte clar, Primăria Sectorului 1 va face tot ce este posibil pentru a susţine accesul locuitorilor în complexul Greenfield.

Măsura blocării acestui drum este una greşită şi solicit reprezentanţilor Romsilva să deblocheze urgent drumul", scria Armand sâmbătă, pe Facebook.

Duminică, dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a susţinut că Administraţia Municipiului Bucureşti "a dat dovadă de nepăsare şi lipsă de respect pentru miile de oameni" din cartierul Greenfield în cazul blocării accesului locuitorilor din zonă pe porţiunea de drum din strada Vadul Moldovei.

Sursa foto:  Facebook/ Clotilde Armand