Stiri

Infrastructura de colectare separată pentru Sectorul 2, finanțată cu 96 de milioane de lei din bani europeni

5
min
30/11/2022

Conform lui Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, vor fi achiziţionate pubele pentru colectare separată pe cinci fracţii şi pentru bio-deşeuri.

Proiectul privind infrastructura de colectare separată pentru atingerea obiectivelor de reciclare a deşeurilor din Sectorul 2 a fost aprobat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, după un proces de evaluare complex, care a durat peste patru luni, finanţarea ridicându-se la 96.540.603 de lei, a anunţat primarul Radu Mihaiu.

Nou operator de salubritate

El a precizat, luni, pe Facebook, că din aceşti bani vor fi achiziţionate maşini pentru colectarea separată a deşeurilor pe cinci fracţii, respectiv a bio-deşeurilor: 31 autocompactoare de ultimă generaţie pentru colectarea separată a deşeurilor reciclabile, 15 autocompactoare de ultimă generaţie pentru colectarea separată a biodeşeurilor.

Potrivit edilului Sectorului 2, toate maşinile vor fi dotate cu software de cântărire, monitorizare şi control.

De asemenea, a adăugat Radu Mihaiu, vor fi achiziţionate pubele pentru colectare separată pe cinci fracţii şi pentru bio-deşeuri.

Pentru zona de blocuri, vor fi cumpărate: 2.500 de module cu câte cinci pubele de 240 de litri pentru colectarea separată a deşeurilor pe cinci fracţii (hârtie - carton, plastic - metal şi sticlă); alte 10.000 de pubele pentru cinci fracţii în zonele unde nu există suficient spaţiu pentru amplasarea structurilor modulare integrale; 3.400 de pubele pentru bio-deşeuri.

Separat, pentru zona de case vor fi cumpărate 59.984 de pubele de 120 de litri pentru colectare separată deşeuri reciclabile şi 29.992 de pubele pentru bio-deşeuri.
Toate pubelele vor fi dotate cu etichete inteligente (sistem RFID) pentru a fi citite automat la ridicare.

Primarul Sectorului 2 a anunţat că autoritatea locală se pregăteşte să lanseze licitaţiile pentru achiziţia echipamentelor.

"Facem în acelaşi timp eforturi susţinute pentru deblocarea licitaţiei pentru selectarea unui nou operator de salubrizare în Sectorul 2 (...). Această licitaţie a fost blocată în instanţă pentru motive care ţin de probleme cronice ale depozitării de deşeuri în Bucureşti", a adăugat Radu Mihaiu.

Sursa foto: Facebook/ Radu Mihaiu