Stiri

Guvernul a decis tăierea la ras a 106 hectare de pădure în Gorj pentru a face loc unei cariere de lignit

3
min
12/1/2023

Complexul Energetic Oltenia a plătit o taxă de peste 15,6 milioane lei pentru a scoate definitiv din fondul forestier o suprafață de 23,1 hectare de pădure.

Peste 106 hectare de pădure vor fi scoase definitiv din fondul forestier național la cererea Complexului Energetic Oltenia pentru deschiderea și punerea în exploatare a Carierei Timișeni – Pionoasa, din județul Gorj. Aceasta va avea o capacitate opt milioane de tone de lignit pe an.

Compensații de 15,6 milioane de lei

Complexul Energetic Oltenia a plătit o taxă de peste 15,6 milioane lei pentru a scoate definitiv din fondul forestier o suprafață de 23,1 hectare de pădure. Pentru restul suprafeței, Guvernul a decis să nu se plătească compensații.

Mai poți citi: Două treimi din Parcul Natural Apuseni sunt proprietăți private. Cum interacționează oamenii cu natura

Perimetrul minier de exploatare Pinoasa are o suprafață totală de 1.581,4 hectare, din care s-a exploatat o suprafață de 1.021,1 hectare. Însă, pentru deschiderea și punerea în exploatare a carierei Timișeni – Pinoasa, Guvernul României a aprobat scoaterea definitivă din fondul forestier național a unei suprafețe de 106,35 hectare de pădure prin Hotărâre de Guvern.

Continuarea, pe defapt.ro

Sursa foto: Wikimedia Commons/ Padrag