Stiri

Groapa de gunoi de la Vidra, reclamată de nouă ori pe săptămână în 2022 la Garda de Mediu. Amenzi de 340.000 de lei

5
min
7/2/2023

Mirosul pestilențial ajunge la kilometri distanță.

Depozitul ecologic de la Vidra, cum este numit muntele de gunoi de lângă București, este operat de compania Eco Sud SA. Aceasta a fost amendată în mai multe rânduri în 2022, după primirea a sute de sesizări de la populație.

ANRSC: Nu există licență

Societatea Eco Sud a intrat pe piața gunoaielor în urmă cu 22 de ani. De atunci, a preluat și dezvoltat mai multe gropi de gunoi (depozite ecologice). Cea mai cunoscută este cea din localitate ilfoveană Vidra, acolo unde este încă depozitat gunoiul din București.

Mai poți citi: Aradul se umple de „insule ecologice”: 200 de astfel de containere pentru colectare selectivă, finanțate prin PNRR

Eco Sud, operatorul gropii, a câștigat o licitație cu un singur ofertat pentru depozitarea gunoiului din Sectorul 2, deși Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice susține că Eco Sud nu mai deține licență pentru depozitarea gunoiului din București. Valoarea contractului atribuit de Asociația de Dezvoltarea Intercomunitară pentru Gestionarea Integrală a Deșeurilor Municipale, reprezentată de edilul Nicușor Dan, depășește suma de 8,3 milioane euro.

Patru depozite ecologice amendate

Potrivit Gărzii Naționale de Mediu, Eco Sud a mai fost amendată pentru neregulile de mediu descoperite la Depozitul Ecologic Mofleni Craiova, la Centrul de Management Frățești Giurgiu și la Depozitul Central Mavrodin, din Teleorman. Valoarea cumulată a amenzilor date de Garda Națională de Mediu în perioada 2020 – 2022 firmei Eco Sud pentru cele patru depozite de deșeuri cu probleme grave de mediu a fost de 850.000 lei, potrivit Defapt.ro.

Foto: defapt.ro