Stiri

Alte câteva sute de baloane cu gunoi menajer trimise peste graniță, la vecini

1
min
11/6/2024

Coreea de Nord continuă să trimită deșeuri pe calea aerului în Coreea de Sud.

Armata sud-coreeană a raportat că aproximativ 330 de baloane pline cu deșeuri au fost lansate sâmbătă de către Phenian. Acest gest a venit ca răspuns la trimiterea de pliante de propagandă în Coreea de Nord de către activiștii sud-coreeni, conform agerpres.ro, citat de Antena 3.

Într-o reacție surprinzătoare, Kim Jong Un a încetat lansarea baloanelor cu gunoi după ce a trimis 15 tone de deșeuri în Coreea de Sud. Armata sud-coreeană a declarat ieri că rămâne în alertă pentru posibila sosire a altor baloane din Coreea de Nord. Duminică, au precizat că analiza acestor baloane a relevat absența „substanțelor periculoase”.

Poluare pe calea aerului

Primarul Seulului, Oh Se-Hoon, a condamnat acțiunile Phenianului, afirmând într-o postare pe Facebook: „Coreea de Nord se angajează într-o altă provocare la nivel scăzut, lansând baloane cu deșeuri împotriva zonelor noastre civile”.

Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a ridiculizat reacția sud-coreenilor, susținând că nord-coreenii nu fac decât să-și exercite libertatea de expresie.

În 2020, Parlamentul Coreei de Sud a adoptat o lege care interzicea trimiterea de manifeste către Coreea de Nord. Totuși, această lege, care nu era respectată de activiști, a fost abrogată anul trecut, fiind considerată o încălcare a libertății de expresie.