Stiri

Germania ar putea acorda garanţii de stat pentru producţia de energie din surse regenerabile

2
min
23/11/2022

Energia regenerabilă a reprezentat 49% din consumul de energie în Germania în primul semestru din 2022.

Germania analizează introducerea de garanţii de stat pentru investiţiile în energiile din surse regenerabile, a anunţat luni ministrul Economiei, Robert Habeck, în condiţiile în care cea mai mare economie europeană încearcă diverse metode pentru a compensa scăderea livrărilor de gaze ruseşti, după ce Moscova a invadat Ucraina, transmite Reuters.

Garanţii de stat pentru producţia de energie din surse regenerabile

Sprijinul statului ar putea include garanţii de cumpărare şi credit pentru producţia de energie din surse regenerabile, iar aceste garanţii ar putea oarecum surmonta incertitudinile privind autorizaţiile pentru proiecte, a explicat Habeck.

Energia regenerabilă a reprezentat 49% din consumul de energie în Germania în primul semestru din 2022, în creştere cu şase puncte procentuale faţă de anul precedent, datorită condiţiilor meteo favorabile.

Atât intensitatea soarelui, cât şi viteza vântului au sprijinit creşterea ponderii energiei regenerabile. Datele preliminare sunt calculate conform cerinţelor UE, se arată într-un comunicat al grupului industrial BDEW şi al Centrului de cercetări în domeniul energiei solare şi a hidrogenului (ZSW).

Sursa foto: PxHere