Stiri

Franţa a interzis vânătoarea de cocoşi de munte, specie ameninţată cu dispariţia

3
min
8/6/2022

Consiliul de Stat a luat decizia de a proteja cocoşii de munte după o plângere depusă de asociaţiile pentru conservarea naturii.

Franţa a interzis vânătoarea de cocoşi de munte, specie ameninţată cu dispariţia, pe o perioadă iniţială de cinci ani, relatează dpa.

Consiliul de Stat a luat decizia de a proteja cocoşii de munte după o plângere depusă de asociaţiile pentru conservarea naturii.

Citește și: ANALIZĂ Cum reducem CO2 din atmosferă - păduri, turbării, mangrove și inventivitatea umană 

Statul este obligat să se asigure că vânătoarea nu pune în pericol populaţiile de păsări şi o poate suspenda pe o perioadă de până la cinci ani dacă o specie este ameninţată cu dispariţia, a explicat Consiliul de Stat în decizia sa.

Citește și: Energia geotermală - poluare redusă şi costuri mai mici la încălzire. România are resursele, dar nu sunt exploatate

Federaţia de mediu FNE a salutat decizia şi a subliniat că cocoşul de munte se află pe lista roşie în Franţa, adică se află în pericol de dispariţie.

Din 2008, asociaţiile au luat măsuri de 55 de ori împotriva permiselor de vânătoare în Pirinei, unde populaţia de cocoşi de munte s-a redus la o cincime faţă de nivelurile din 1960. Vânătoarea acestor păsări a fost interzisă în regiunile Vosges şi Jura în 1981

Sursa foto: Pixnio