Stiri

Lugojul solicită fonduri PNRR pentru noul centru de colectare a deșeurilor 

3
min
20/10/2022

Administrația locală și-a anunțat încă de anul trecut intenția de a înființa un centru de colectare a deșeurilor în municipiul Lugoj.

Aprobarea în Consiliul Local a proiectului „Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar în municipiul Lugoj” a deschis participarea la apelul de proiecte din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență – PNRR, componenta de management al deșeurilor.

Valoarea totală a proiectului este de 894.283,77 euro, respectiv 4.399.429 lei. Rata de finanțare prin programul PNRR este de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA.

Centrul de colectare prin aport voluntar va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate în sistem „door to door”, adică deșeurile reciclabile și cele biodegradabile care nu pot fi colectate în pubelele individuale.

Astfel, populația se poate debarasa gratis de deșeurile voluminoase, deșeurile textile, carpete, covoare uzate, deșeurile din lemn, saltele, mobilă, anvelope uzate, echipamente electrice și electronice, baterii uzate, acumulatori, deșeuri periculoase (vopsele, lacuri), cadavre de animale, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări.

Sursa foto: Flickr/ David Dodge, Green Energy Futures