Stiri

FOTO Nou incident cu câini, foarte grav, pe maidanul de la Lacul Morii: doi câini de luptă au atacat o femeie care-și plimba cățelul

5
min
17/2/2023

Doi câini Cane Corso, femelă și mascul, au atacat în același loc în care a fost ucisă Ana Oros.

Terenul viran unde a fost omorâtă acum aproape o lună Ana Oros, lângă Lacul Morii, a fost aproape să fie iar scena unei întâmplări atroce. Și de data aceasta, tot o femeie a fost atacată. De doi câini de luptă rasa Cane Corso. Din fericire, prezența de spirit a acesteia și ajutorul dat de un bărbat aflat în zonă au făcut ca o nouă tragedie să fie evitată.

Doi Cane Corso, femelă și mascul

"Doi câini de luptă au atacat o persoană care se plimba cu câinele ei pe digul de la Lacul Morii. Câinii din rasa Cane Corso, femelă și mascul, scăpaseră din curtea stăpânului și hoinăreau liberi pe câmpul de la Lacul Morii. Persoana atacată ne-a povestit că atunci când câinii au văzut-o pe dig, au început să alerge spre ea și i-au atacat cățelușa.
Un cetățean care se plimba de asemenea pe dig i-a sărit în ajutor femeii. Acesteia, cuprinsă de panică, i-a venit ideea să sară dincolo de dig, înspre apă. Din fericire, această decizie impulsivă și riscantă a fost salvatoare. Cei doi Cane Corso i-au urmat, apoi femeia si câinele ei au reușit să sară înapoi, iar cei doi câini de luptă au rămas blocați pe partea cu apa. Cei doi Cane Corso cântăresc în jur de 50-60 de kg fiecare, motiv pentru care aceștia n-au mai putut să sară digul înapoi.
Evenimentul a fost sesizat prin 112, iar echipajele ASPA s-au deplasat la locația indicată. Se întâmpla pe 14 februarie, în jurul orei 19.00.
Câinii au fost capturați în siguranță de angajații ASPA, în prezența Jandarmeriei, polițiștilor de la Secția 20 Poliție și lucrătorilor de la Poliția Locală Sector 6.

Amenda, penibilă: 50 de lei

După capturare, câinii au fost verificați la fața locului dacă au microcip de către angajații ASPA. Unul dintrei ei era microcipat și înregistrat în RECS, celălalt nu. Informațiile proprietarului au fost furnizate polițiștilor Secției 20, care au contactat proprietarul. Acesta locuia pe strada Drumul la Roșu, chiar pe strada de pe care se intră pe câmpul de la Lacul Morii.
Echipajele ASPA, împreună cu polițiștii Secției 20 și jandarmii au mers acasă la proprietar, pentru a-i înapoia câinii și pentru a fi sancționat, conform OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși.
Din păcate amenda primită ce poate fi plătită în 15 zile la jumătate din minim, adică 50 de lei, este mult prea mică pentru a contribui la responsabilizarea proprietarului.
Pentru nemicrociparea celui de-al doilea câine amenda ar fi fost de 5.000 lei, însă polițiștii Secției 20 au considerat că nu au competențe să aplice legislația respectivă. Noi le-am solicitat să sesizeze instituția pe care o consideră competentă pentru aplicarea sancțiunii de nemicrocipare a celui de-al doilea câine.

Câinii, înapoi la proprietar

Facem precizarea așadar, câinii nu au ajuns într-un adăpost ASPA, fiind câini cu proprietar, ce a fost identificat încă din seara incidentului.
Poliția Locală Sector 6 nu a participat la înapoierea câinilor proprietarului.
Facem apel la deținerea responsabilă a câinilor, cu atât mai mult a celor care fac parte de rase considerate periculoase.

Mai poți citi: VIDEO EXCLUSIV Premieră: PMB a început programul anti-gândaci. Bugetul este limitat la 9.000 de blocuri. Cum vă înscrieți

Solicităm public tuturor autorităților competente să facă verificări amănunțite la curțile oamenilor din zona Lacul Morii și nu numai și să aplice sancțiuni când constată încălcări ale legislației.", a arătat Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București într-o postare pe Facebook.


foto: Facebook/ASPA București