Solutii

Farfuriile din tărâțe, o alternativă a celor din plastic

3
min
28/4/2020

Ce se poate face cu rebutul care rezultă în urma procesului de fabricare a făinii? Un morar din Polonia a găsit soluția extrem de practică și folositoare.

Un morar din Polonia s-a gândit ani întregi ce-ar putea face cu rebutul care rezultă în urma procesului de fabricare a făinii. Așa că, la mijlocul anilor ’90, a inventat un proces de producție pentru a crea o gamă de farfurii, boluri și tacâmuri, realizate din două ingrediente simple: tărâțe și apă. 

O alternativă perfectă pentru farfuriile și tacâmurile de unică folosință din plastic care, pe lângă poluarea și degradarea în sute de ani, generează și o serie de probleme prin producerea și depozitarea plasticului.

foto: biotrem.eu

10.000 de farfurii sau boluri sunt obținute dintr-o tonă de tărâțe! Pe lângă acestea, se mai fabrică furculițe, linguri sau cuțite. Toate comestibile!

Vesela rezistă în cuptoarele cu microunde, în cele clasice, și se biodegradează în 30 de zile (dacă nu sunt mâncate), spre deosebire de 6 luni – produsele de unică folosință de hârtie - sau sute de ani, în cazul plasticului.

Produsele se găsesc și pe piața dinRomânia, sunt din ce în ce mai prezente la festivalurile de tip street food, mari generatoare de deșeuri.