Stiri

Electrica Furnizare instalează 9984 module fotovoltaice pentru Romaqua Group Borsec

9
min
29/7/2022

Investiția va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 1871 de tone pe an.

Electrica Furnizare continuă parteneriatul început în 2021 cu Berăria Albacher, aparținând Grupului Romaqua Borsec, și anunță construirea la cheie a unei noi centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 4,6 MWp, pe terenurile din imediata vecinătate a Berăriei Albacher din Sebeș. 

A doua etapă a proiectului derulat în județul Alba presupune instalarea unei centrale fotovoltaice cu o producție medie anuală de energie electrică estimată la 5976 MWh/an.  

Investiția va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 1871 de tone pe an.  

Parteneriatul dintre companiile Romaqua Group Borsec și Electrica Furnizare este întărit prin semnarea unui nou contract privind construcția unei centrale fotovoltaice. Proiectul este de tip EPC (Inginerie, achiziții și construcții) și implică atât generarea de energie electrică la fața locului, cât și în afara amplasamentului, surplusul de energie electrică rezultat fiind injectat în Sistemul Energetic Național (SEN). 

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă? 

Astfel, după finalizarea și integrarea celui de-al doilea proiect, partenerul Romaqua Group Borsec va avea o putere totală instalată de 5,42 MWp, care va genera o cantitate de energie electrică de până la 7085 MWh/an, reducând astfel costurile cu energia electrică și contribuind la realizarea a obiectivelor de reducere a emisiilor de carbon.

„Suntem onorați de parteneriatul cu Romaqua Group Borsec, care presupune furnizarea de energie electrică certificată 100% din surse regenerabile pentru cele 7 fabrici situate în orașele Borsec, București, Bușteni, Sebeș și Stânceni.

De asemenea, am fost selectați de partenerul nostru ca furnizor preferat de servicii și soluții energetice și ne propunem să extindem această colaborare de succes prin dezvoltarea de noi produse și concepte în zona operațională, astfel încât să continuăm dezvoltarea durabilă a Romaqua Group Borsec”, a declarat Iulian Matei, directorul Departamentului Clienți al Electrica Furnizare.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș 

A doua etapă a proiectului dezvoltat în parteneriat cu Romaqua va fi finalizată până la sfârșitul anului 2022. 

Investițiile directe și indirecte realizate de Grupul Romaqua în ceea ce privește protecția mediului sunt concretizate în tehnologii care conduc la economii de combustibil și energie, reducerea poluării, în proiecte de mediu, protecția rezervațiilor naturale sau în procesul de valorificare a deșeurilor rezultate din producție. 

În aceeași direcție, este inclusă a doua etapă a proiectului demarat în parteneriat cu Electrica Furnizare, care va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 1870 de tone pe an.

„Parteneriatul, început în 2021, s-a transformat într-unul pe termen lung, tocmai pentru că Electrica Furnizare ne-a arătat că suntem aliniați în ceea ce privește conștientizarea importanței implementării proiectelor ale căror obiective sunt dezvoltarea durabilă, protecția mediului și costurile de eficiență energetică”, a spus Radu Lăzăroiu, director general Romaqua Group. 

Prima etapă a proiectului a constat în instalarea unei centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 818,8 kWp și o producție medie anuală de energie electrică estimată la 1.108 MWh, investiție care contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu aproximativ 348 de tone pe an.