Life Style

Bolt a lansat serviciul de închiriere de trotinete în București

3
min
9/7/2020

O plimbare de 10 minute, ceea ce este suficient pentru a acoperi câțiva kilometri în oraș, va costa 1 leu.

Trotinete electrice folosite în serviciulde închiriere Bolt din București sunt construite după un nou design propriu, creat de inginerii Bolt din Estonia. Deblocarea trotinetei electrice va costa 0 lei şi fiecare minut 0,1 lei. Dotate cu trackere GPS încorporate pentrua furniza date despre locațiile de preluare şi ridicare, trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR. La prima utilizare, aplicația va arăta instrucțiunile de folosire a acesteia şi cum să fie parcată în siguranță la final. În București, Bolt va folosi un model de trotinetă personalizat, cu viteza maximă de 25km/h şi care poate merge până la 40 km cu un ciclu de încărcare. Autonomia reală a uneia dintre cele mai sustenabile modalități de transport depinde de utilizare. La finalizarea cursei, utilizatorii pot să parcheze trotineta într-un loc sigur de pe stradă, de preferință lângă un loc de parcare pentru biciclete. Trotinetele pot fi lăsate în centrul orașului, în zona marcată pe hartă, în aplicație. Dacă utilizatorul lasă trotineta în afara zonei desemnate, va fi amendat cu suma de 100 de lei.

Trotinetele vor fi amplasate în centrul Bucureștiului, în hub-uri de transport şi în alte locuri frecventate precum Piața Unirii, Cișmigiu, Piața Romană, Piața Universității, zona Pipera-Aurel Vlaicu, zona Herăstrău.

Utilizatorii care au deja instalată aplicația Bolt vor vedea, după actualizarea acesteia, o pictogramă care îi va duce în interfațade închiriere a trotinetelor. Compania a transmis că dezinfectează zilnic trotinetele şi le recomandă tuturor utilizatorilor să folosească dezinfectant de mâini şi/sau mănuși atunci când se deplasează cu trotineta.

Bolt este o companie înființată de Markus Villig, în 2013, acum cu peste 30 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 35 de țări din lume și operează în prezent trotinete în 21 de orașe din Europa.