Life Style

„Eco-Școala”, program derulat cu succes la o grădiniṭă din Craiova

5
min
2/6/2022

Profesorii spun că, participând la acțiuni legate de mediu, preșcolarii învață să îl respecte și să îl ocrotească.

Înscrisă încă din anul 2007 în Programul Mondial „Eco-Școala”, Grădiniṭa cu Program Prelungit „Floare Albastră” Craiova desfășoară o bogată activitate pe teme ecologice.

Scopul proiectului este stimularea și dezvoltarea capacității de investigare și cunoaștere a mediului înconjurător pentru formarea și educarea conştiinţei ecologice prin acţiuni de îngrijire, protejare şi ocrotire a mediului, cât şi sprijinirea copilului în crearea şi menţinerea unui mediu natural propice.

„Despre mediul ce-i înconjoară, copiii învaţă observând. Experimentând ceea ce învaţă, ei îşi dezvoltă comportamente dezirabile ce vin în sprijinul conturării unei personalităţi cu o conduită ecologică.

Citește și: În căutarea răspunsurilor - 5 întrebări despre energie

Având în vedere că protectia mediului devine tot mai mult una dintre cele mai importante preocupari ale societatii contemporane, este important ca noi, cei care avem misiunea de a educa pe cei mici, sa le conturam o constiinta ecologică”, a precizat Mădălina Ungureanu, profesor coordonator al proiectului Eco-Școala.

Aceasta mai spune că participând la acțiuni legate de mediu, preșcolarii învață să îl respecte și să îl ocrotească.

Citește și: Jumătate dintre speciile de fluturi din Regatul Unit, ameninţate sau aproape ameninţate cu dispariţia

„Deoarece degradarea continuă a mediului este tot mai vizibilă, un gând ar trebui să devină tot mai constant pentru orice fiinţă raţională care trăieşte pe pământ şi anume acela de a face tot ce se poate în sprijinul ocrotirii naturii.

Preșcolarii care vin în contact cu natura prin desfăşurarea diferitelor activităţi pe teme ecologice, învaţă să o respecte, să o iubească şi apoi să o ocrotească”, a menționat Ungureanu.

Sursa foto: craiovaforum.ro