Stiri

Depozit de un milion de euro! La Lugoj se pregătește un centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar

4
min
15/12/2022

Suma eligibilă este de 778.000 de euro. Valoarea neeligibilă va fi finanțată de la bugetul local.

La acest depozit urmează ca locuitorii municipiului să depună deșeurile care nu sunt ridicate în pubelele individuale, precum: deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre de animale, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări.

UE va oferi finanțare de peste 770.000 euro

Administrația lugojeană cere un milion de euro pentru a putea colecta mai ușor de la populaţie acele deşeuri menajere care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deşeuri reciclabile şi biodeşeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale.

Pe lângă lucrările de amenajare, platforma de preluare a deşeurilor va fi prevăzută cu următoarele dotări: container de tip baracă pentru administraţie – supraveghere, prevăzut cu un mic depozit de scule şi două grupuri sanitare, unul pentru angajatul platformei, altul pentru cetăţenii care aduc deşeuri; Container de tip baracă, frigorific, pentru cadavre de animale mici de casă (pisici, câini, păsări); Container de tip baracă pentru colectarea de deşeuri periculoase (vopsele, bidoane de vopsele sau diluanţi, medicamente expirate, baterii), Containere prevăzute cu presa pentru colectarea deşeurilor de hârtie/carton, plastic, respectiv textile şi Containere deschise, joase, de tip ab-roll pentru deşeuri din construcţii, moloz.

Valoarea totală a proiectului este de peste un milion de euro (5.127.303 lei). Suma eligibilă este de 778.000 de euro. Valoarea neeligibilă va fi finanțată de la bugetul local.

Sursa foto: Wikimedia Commons